Hjertøyseilasen

Hjertøyseilasen ble i mange år arrangert i sammarbeid med Romsdalmuseet, med samling av båter ved fiskerimuseet på Hjertøya etter seilasen. I de mest besøkte årene kunne man gå tørrskodd over vågen.

Det var opp gjennom årene flere som laget egne internetsider om hjertøyseilasen, noen av disse er fortsatt oppe og gir et lite inntrykk av seilasen slik den en gang var.

Hjertøyseilasen i molde

Siste året seilasen ble arrangert var i 2010, og da var det slett markedsføring og bare 3 deltagende båter.

Under 'Les mer' finner du Rakfjøla-artikkelen om Hjertøyseilasen i 2009.

 


Hjertøyseilasen 2009

Som mange har registrert ble den tradisjonelle ”Hjertøyseilasen” ikke gjennomført knytt til åpningshelga på Hjertøya i år. Men seilas ble det likevel, om enn noe senere på sommeren. Søndag 12. juli, k1 13:30 gikk starten, denne gang uten startskudd.Vi ble bare enige om å være ved startlinja omtrendt ved starttidspunktet, og de 8 båtene kom avgårde, litt mer spredt enn under en mer høytidelig regatta. Nedover mot Grønningan friskna vinden bra på, slik at det ble en fin seilas, spesielt under kryssene vestover igjen.
 
Etter hvert kom det noen regndråper. Men regnet opphørte ganske beleilig ved samling ved Sjåa på Hjertøya, og litt senere forsvant også vinden. I tilegg til de 8 seilende var det en robåt og ei plastsnekke med på arrangmentet på Hjertøya. Arrangører var i år Seilgruppa i IL Hjelset Fram, Molde og Omegn trebåtforening og Romsdal kystlag.
 
Det var tradisjonell matservering på fellesbord. Denne gangen ble maten fortært ute, mens serveringsbordet stod inne på Sjåa. Premier var ikke klare til seilasen men vil bli ettersend deltakerne. Det ble diskutert litt om framtida for seilasen, og det var stor enighet om at midtjuli ved jazzåpninga var et greit tidspunkt, men at det bør være på lørdag, og at markedsføringen bør være bedre. Tidligere planlegging vil også gi bedre rom for å finne på ekstra aktiviteter i tilegg til seilinga og det sosiale.