Romsdal Kystlag sin veteranbåt BRAND vant pris på Forbundet Kysten sitt landsstevne i Trondheim i helga.

 

Stolt høvedsmann Hans Petter Tysnes viser fram prisen for best vedlikeholdte veteranbåt. Mannskapet på BRAND er fra venstre Svein Oddvar Sporsheim, John Olav Lillebostad, Hans Petter Tysnes og Oddmund Oterhals.

Denne helga arrangerte Forbundet Kysten sitt tradisjonelle landsstevne i havneområdet i Trondheim. Med presentasjon av 200 veteranbåter, mange kystkulturaktiviteter og et strålende sommervær, var det et yrende folkeliv langs kaiene.

Romsdal Kystlag deltok med sin veteranbåt BRAND. Båten er en 35 fot lang fiskebåt bygget på Averøy i 1925, med en en-sylindret Brunvoll semidieselmotor med 16-22 HK av samme årgang. Hans Petter og John Olav har sammen med andre ildsjeler i Romsdal Kystlag lagt ned utallige dugnadstimer for å restaurere og klargjøre båten i sin autentiske form fra 1925. Prosjektet er støttet av riksantikvaren og mange lokale bidragsytere. Båten har status som vernet fartøy.

Under den store banketten på Clarion-hotellet på Brattøra lørdagskvelden ble Hans Petter og John Olav kalt fram for å motta prisen for best vedlikeholdte veteranbåt. Det var en stor ære for et aktivt Romsdal Kystlag.